Niye İSGET-DER?

“ İnsanlardan alırken ölçüp tarttıklarında tam, onlara vermek için ölçüp tarttıklarında ise noksan yapan hilekârlara yazıklar olsun! Onlar düşünmezler mi ki, büyük bir günde (hesap vermek için) diriltilecekler! Öyle bir gün ki, insanlar o günde âlemlerin Rabbinin huzurunda divan duracaklardır. ” (Mutaffifin suresi ayet: 1-6)

İşte bu ayetleri kendimize rehber edinerek, daha bilinçli, daha bilgili, daha ilim sahibi bir ticaret ortamı oluşturabilmek elbetteki bizim en ulvi gayemiz olmalıdır.

Bir toplumda eğer esnaf ve tacirler bilinçli dürüst ve Kuran’ı kendine rehber edinen insanlardan oluşursa mutlaka o toplum kazananlardan olur.

Bir toplum düşünün ki esnafları dürüst değil, İslam’ın emirlerinden uzak yaşıyor. O zaman bu; o toplumun bozulduğunun kendi değerlerinden uzaklaştığının en açık bir örneğidir.

İşte bunlardan dolayı her Müslüman kendi üstüne düşen vazifesini mutlaka yapmak zorundadır.  Rasulüllah Sallallahü Aleyhi Vesellem Efendimiz bir hadisi şerifinde “Kim bir yanlışlık görürse eliyle düzeltsin, şayet buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin, şayet buna da gücü yetmezse kalbiyle buğz etsin.” buyuruyor. Bu hadisi şerif bize çok büyük vazifeler yüklemektedir. Biz de bu vazifelerimizi bihakkın yerine getirmek zorundayız.

Bu vazifelerin yerine getirilmesi hususunda elbetteki belli bir gaye ve belli bir metod izlenmek zorundayız.

Bu metod ve gayeler belli bir istişare sonucunda çıktığında elbetteki Allah’ın emirlerine daha uygun olacaktır.

Biz de İSGET-DER olarak bu ulvi davaya bir nebze olsun katkı sağlamak için bu yola çıktık. Siz kıymetli okuyucularımızdan istediğimiz bize kalplerinizi ve gönüllerinizi açarak manevi destek sağlamanızdır.

Selam ve Dua ile…

AHMET EKMEN

Çok kıymetli okuyucularımız bizim bu derneği kurmamızdaki amacımız, esnaf ve tacirlerimizin ecdadımız dönemindeki ahilik geleneğini yakalayabilmesi, (dergimizde ahiliği anlatan faideli bir yazı bulacaksınız) gerekli eğitimi alarak, o gayeler doğrultusunda İslam’ın tüm dünyada yayılması, doğru anlaşılması ve insanların İslam’ın emirlerini kendi yaşantılarına tatbik etmesini sağlamaktır. İşte bu gayeler doğrultusunda olarak bizler, bu konuda bizim üzerimize düşen vazifeyi yapmak, esnaf ve tacirlerimize bu konuda yardımcı olmak istiyoruz. Allah-ü Teâlâ Kuran’ı keriminde şöyle buyuruyor; “Onlar ne ticaret ne de alışverişin kendilerini Allah’ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekât vermekten alıkoyamadığı insanlardır.” (Nur suresi ayet: 37) “ İnsanlardan alırken ölçüp tarttıklarında tam, onlara vermek için ölçüp…
Don’t act so surprised, Your Highness. You weren’t on any mercy mission this time. Several transmissions were beamed to this ship by Rebel