Ana Sayfa » Makaleler ve İlmî Yazılar » Mektûbât-ı Rabbânî – 81. Mektûb

mektubat-i-rabbani

81. MEKTUP
• Lâlâ Bey’e yazılmıştır
• İslâmı yaymaya teşvik, Müslümanlarda görülen yorgunluğun ve zayıflığın îzâhı ve kafirlerin istilalarının ve gâlibiyetlerinin açıklaması

Allah Sübhânehû İslâmî hassasiyetimizi ve heyecanımızı artırsın. Bir asırdır İslâm’ın garipliği sürmekte ve bu gariplik varabileceği son noktaya varmış bulunmaktadır.

Ehl-i Küfür, İslâm topraklarında küfür ahkâmının uygulanması ile yetinmeyip İslâmî hükümleri tamamen ortadan kaldırarak yok etmek istemektedir. İslâm’ın ve Müslümanların izini silmek için çabalamaktadır. İş o noktaya vardı ki; şayet bir Müslüman İslâm’ın temel hükümlerinden birini yerine getirecek olsa ona ölüm acısını tattırırlar. Hindistan’da yaşayan Müslümanlar için sığır boğazlamak, İslâm’ın en yüce alâmetlerindendir. Ancak kafirler belki fidye vermeye razı olur ama inek kesilmesine kesinlikle razı olmazlar.

Saltanatın başlangıcında İslâm güç ve revaç bulursa ve Müslümanlar da itibar elde ederse ne âlâ, yoksa Müslümanların durumu gerçekten zor olur. Yardım et Allah’ım! Sana sığınırız, yardımını esirgeme Rabbim!

Bu mutluluğa talip olan kişinin saadeti ne büyük bir saadettir. Ve bu devleti avlayan şahinin bahtı ne yücedir.

“İşte bu, Allâh’ın dilediğine vereceği lutfudur. Allâh, büyük lutuf sâhibidir.”
Allah Sübhânehû sizleri Peygamberlerin Efendisi’ne (s.a.v.) tâbi olmakta sabit kılsın. Vesselam.