Ana Sayfa » Camiamızdan Haberler » İsmailağa’nın Cenâze Hizmetleri

İsmailağa’nın Cenâze Hizmetleri

cenaze-hizmetleri

Cemiyeti teşkil eden fertler üzerinde bir takım görevler bulunmaktadır. Bunların bir kısmını şöyle sıralayabiliriz: Hasta ziyaretinde bulunmak, bir Müslüman’ın cenazesinde hazır olup dini vazifelerini yerine getirmek, davet eden kimsenin cemiyetine katılmak, zulme uğramış kimseye yardımcı olmak, Müslümanlarla selamlaşmak, düşkünlere yardım etmek gibi

Bundan hareketle vefat eden kardeşlerimizin cenaze namazlarına katılıp, kelime-i tevhid ve Kur’ân-ı Kerîm hatmi okutuyoruz. Edilen talep doğrultusunda; cenaze evine ve kabristana sohbet etmek, Yasin-i Şerif okumak ve telkin duası yapmak için kıymetli hoca efendileri gönderiyoruz.

Bu hususta Ebû Hureyre (RadıyallâhuAnh)dan rivâyet edilen bir hadîs-i şerîfte Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:

عن أَبي هُريرةَ رضيَ اللَّهُ عنه قال : قال رسول اللَّهِ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم :
« مَنْ شَهِدَ الجنَازَةَ حَتَّى يُصَلَّي عَلَيها فَلَهُ قِيرَاطٌ ، وَمَنْ شَهدَهَا حَتَّى تُدْفَنَ فَلَهُ قِيراطَانِ » قيلَ وما القيراطَانِ ؟ قال: « مِثْلُ الجَبلَيْنِ العَظِيمَيْنِ » متفقٌ عليه.

“Kim bir cenazede, cenaze namazı kılınıncaya kadar bulunursa, bir kîrat, gömülünceye kadar kalırsa, iki kîrat sevap alır”.

– İki kîrat ne kadardır? Diye sordular. Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem);

– “İki büyük dağ kadar!” cevabını verdi. (Buhârî, Cenâiz 59; Müslim, Cenâiz 52, 53)